Dag 1 t/m 4 - Reisverslag uit Perth, Australië van Leon en Chantal - WaarBenJij.nu Dag 1 t/m 4 - Reisverslag uit Perth, Australië van Leon en Chantal - WaarBenJij.nu

Dag 1 t/m 4

Door: Leon en Chantal

Blijf op de hoogte en volg Leon en Chantal

16 December 2007 | Australië, Perth

Donderdag 13 december – Nederland – 3 °C

Vandaag zijn we om 14.30 uur vertrokken vanuit Spijkenisse. Omdat we een lange vliegreis voor de boeg hebben op vrijdag, hebben we ervoor gekozen om een nachtje in een hotel vlakbij schiphol te verblijven zodat we relaxed kunnen vertrekken. Bij het Ibis hotel bij Schiphol kwamen we rond 16.30 uur aan. Hier hebben we lekker gegeten en zijn lekker vroeg naar bed gegaan.

Vrijdag 14 december – Nederland – 2 °C

Rond 7.20 uur zijn we vanuit het hotel vertrokken naar Schiphol met de shuttlebus. Hier kwamen we erachter dat we 4 uur van tevoren al konden inchecken bij Singapore Airlines. Goed om te weten voor de volgende keer.

Ondanks dat het een lange reis was, is deze toch erg voorspoedig verlopen. We kwamen zelfs een half uur eerder dan gepland aan op Singapore. Ons vliegtuig vanuit Singapore naar Perth ging ook op tijd weg zonder vertraging. Volgens het reisbureau zou de vliegreis van Singapore naar Perth 5 uur duren, maar duurde maar 4 uur en 30 minuten. De tijd in het vliegtuig is erg snel gegaan. Helaas hebben we tijdens de gehele reis niet meer dan ongeveer één uurtje kunnen slapen. We zijn vrijdag 14 december om 07.35 uur Nederlandse tijd in Perth aangekomen. In Perth is het dan 8 uur later dan in Nederland, dus 15.35 uur.

Op het vliegveld zijn we opgehaald door pa en Carol, Jonno en Louise (Chantal’s stiefbroer en zijn vrouw), Danielle en haar kleintjes: Liam en Reece (Chantal’s stiefzus).

Zaterdag 15 december – Perth – 21 °C

Vandaag hebben we het lekker rustig aan gedaan. Omdat het een beetje regenachtig weer was vandaag en omdat er veel wind stond, zijn we naar AQWA geweest samen met mijn pa, Carol, Danielle en haar twee kleintjes: Liam en Reece. Dit is het AQuarium of Western Australia. Hier zijn zeedieren vanuit geheel Australie te zien. We hebben gelunched in de haven van Perth, Hillary’s Boat Harbour.

Zondag 16 december – Perth – 22 °C

Vandaag hebben we een barbeque gehad bij Jonno en Louise met de gehele familie, zodat Leon ook kennis kon maken met hun. Leon, pa, Jonno en Grandpa (Chantal’s stiefopa) hebben nog op het strand gevoetbald. Het strand is ongeveer 700 meter lopen vanaf het huis van Jonno. Het was een drukke dag maar wel erg gezellig en we hebben lekker gegeten.

We hebben wat foto's van deze dagen op de fotosite geplaatst, dus neem even een kijkje! http://www.flickr.com/photos/australie2007/

Leon en Chantal

• 16 December 2007 - 14:51

Pa & Ma:

Leuke foto's Leuk dat je de hele familie al ontmoet heb. Volgens de krant hier was het inderdaad geen mooi weer zaterdag bij jullie. x x

• 16 December 2007 - 15:16

Andrea:

Leuk om jullie eerste berichten vanuit daar te lezen!!Ga jullie zeker volgen!!
    Bedankt voor jullie kerstkaartje, echt heel leuk!!
    Hele fijne tijd daar!

Liefs andrea

• 17 December 2007 - 21:22

Marielle:

Ha chant,

T klinkt erg goed!! En zo op de foto's te zien is het weer daar ook een stuk warmer als hier ;)

Geniet er nog van!

x mariel

• 18 December 2007 - 06:51

Eltjo:

Ziet er gezellig uit! Zal aan jullie denken als ik mijn auto weer sta te krabben!

• 19 December 2007 - 08:20

Hilde:

Leuke foto's, ben benieuwd naar de foto's van jullie rondreis! Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben, geniet er van!
    Hier al paar daagjes onder 0, iedere morgen bibberend met het krabbertje in de weer... Nog heel even en dan volg ik jullie voorbeeld om af te reizen naar een véél warmer oord. Overigens zonder internet, Afrikaanse bush is nu eenmaal géén Aussie bush... ;-)

Veel plezier en hartelijke groeten,
    Hilde

• 19 December 2007 - 22:04

Paul En Mam :

Hallo Chantal en Leon
    Fijn dat jullie zo'n goede reis hebben gehad. Jammer dat het regent, maar er zullen vast nog veel mooie dagen volgen. Het is hier in het weekeind behoorlijk koud geweest (voelde zo). Dan kan je beter 21 graden hebben hoor. Het kaartje was erg leuk.

xxxjes en groetjes,
    Paul en Mam

• 20 December 2007 - 07:11

Balou:

hallo lekker warm bij jullie. Nou ik heb he hier ook goed lig samen met milou op mijn kussen te slapen en van de zwarte hond ben ik ook niet bang. Ik ga gewoon in zijn mand liggen. En dan durft hij er niet meer in veel miauwtjes (pr pr)
    balou

• 21 December 2007 - 11:46

Monique (Botlek):

Laatste werkdag hier. Iedereen is in een vakantiestemming en is min of meer aan het afsluiten. Het sneeuwt op dit moment en alles is wit. Ik wens jullie een hele gezellige Kerst en een gezegend 2008. See ya!! Groetjes, Monique

• 21 December 2007 - 16:35

Richard:

Hey Chantal!

De foto's Ziet er goed uit, het is in ieder geval een stuk warmer dan hier!

Wij gaan nu ook maar eens vakantie houden :D

Geniet ervan en alvast fijne feestdagen daar in het zonnige Australie!

Tot volgend jaar ;)

Richard

• 22 December 2007 - 06:44

Frans:

Lijkt het er eindelijk een keer op, dat Kerstmis er winters uit ziet, zit jij met ruim 20 graden te barbecuen!
    Hm, aan de voorraad op de barbecue te zien eigenlijk nog niet zo verkeerd....

Have lots of fun!