Dag 5 t/m 8 - Reisverslag uit Perth, Australië van Leon en Chantal - WaarBenJij.nu Dag 5 t/m 8 - Reisverslag uit Perth, Australië van Leon en Chantal - WaarBenJij.nu

Dag 5 t/m 8

Door: Leon en Chantal

Blijf op de hoogte en volg Leon en Chantal

23 December 2007 | Australië, Perth

Maandag 17 december 2007 – Perth city – 23 °C

Vandaag zijn we naar Perth City geweest. Geweldig grote stad en veel verkeer, vooral een week voor kerst! De winkels zijn overal langer open en iedereen gaat als een gek kerstinkopen doen. We hebben een bezoekje gebracht aan de Swan Bells in Perth. In de Swan Bells worden de klokken nog op de oude manier geluid door middel van klokkenluiders. Eenmaal boven op de Swan Bell Tower hadden we een erg mooi zicht over Perth.

Daarna zijn we naar Perth Mint gegaan, een muntslagerij. Hier hebben we kunnen zien hoe een goudstaaf wordt gemaakt inclusief het gieten. Erg indrukwekkend om te zien! Er was een mooie tentoonstelling van diverse goudstaven en goudbrokken nog in het gesteente.

Na Perth Mint hebben we nog een wandeling gemaakt door Kings Park Botanic Gardens (botanische tuinen). Ook hier hadden we een geweldig mooi zicht over Perth (zie foto’s!!!).

Dinsdag 18 december 2007 – Fremantle – 25 °C

Dinsdag hebben we een bezoekje gebracht aan Fremantle. Hier zijn we naar de Fremantle Prison gegaan. Dinsdag hebben we de Doing Time Tour gedaan, een tour door de oude gevangenis (gesloten in 1991) en algemene informatie hoe het eraantoe ging. Vrijdag (hier zullen we jullie later over vertellen) hebben we de Great Escape Tour gedaan. Dit is een tour door de gevangenis en er wordt je dan verteld over de meest grootste ontsnappingen.

We hebben deze dag nog wat door Fremantle centrum gelopen en zijn ook nog bij The Round House geweest. Dit was vroeger een douanepost voor schepen een verdedigings veste en tevens een kleine gevangenis.

Op onze weg terug naar de auto kwamen we langs het Western Australia Shipwreck Museum. Veel schepen zijn vroeger voor de west-australische kust ten onder gegaan, waaronder ook 4 schepen uit Nederland. Interessant en leuk om aan de andere kant van de wereld te zien en te lezen over het land waar je vandaan komt.

’s Avonds hebben we lekker rustig aan gedaan en een film gekeken, The Grinch :-)

Woensdag 19 december 2007 – Perth – 24 °C

Caversham Wildlife Park was vandaag aan de beurt om te bezoeken. Dit is een soort dierentuin waar je ook kangaroes, wombats en koala’s kan aaien. Het was erg lekker weer en hebben een erg leuke dag gehad.

’s Avonds zijn we naar ZigZag Hill gegaan. Dit is bovenin de heuvels in Perth. Als de zon onder gaat zie je alle lichtjes in Perth aan gaan. Het was alleen wel erg koud bovenop de heuvel, dus we zijn niet erg lang gebleven. Maar wel lang genoeg om de lichtjes te zien aan gaan! Ongelooflijk mooi om te zien.

Donderdag 20 december 2007 – Perth – 24 °C

‘s Ochtends zijn we naar het winkelcentrum geweest voor boodschappen en om een lycra shirt voor Leon te kopen voor het kitesurfen voor vanmiddag.

’s Middags was het dan eindelijk zover! Leon is wezen kitesurfen! Hij had een Airush 10m2 kite, model 2008 en een van de allernieuwste kiteboards van airush om mee te kiten. De condities waren super: het was heerlijk zonnig weer met een goede wind, gemiddeld 20 knopen.

We hebben weer wat foto's van deze dagen op de fotosite geplaatst, dus neem even een kijkje! http://www.flickr.com/photos/australie2007/

We wensen iedereen alvast hele fijne kerstdagen!

Na de kerst zullen we een nieuwe update doen van onze belevenissen Down Under van vrijdag 21 december t/m dinsdag 25 december 2007. De weersvoorspellingen voor de dag voor kerst is 35 graden en eerste kerstdag 38 graden celcius!!!

Leon & Chantal

• 23 December 2007 - 17:25

Paul En Mam:

Hallo Chantal en Leon.

Druk programma zeg, wel erg leuk allemaal. Mooie foto's. Geniet van de kerstdagen en we hopen jullie dan ook even te horen.

Veel liefs

Paul en Mam

• 23 December 2007 - 17:49

Pa & Ma:

gave foto's Leuke en interessante uitstapjes. Ziet er goed uit.Je kan een hele avond vertellen als je weer thuis bent. Geniet er van wel alles onthouden hoor. Tot horens met kerst. Een hele fijne kerstdag

• 24 December 2007 - 08:07

Balou:

Ik heb de foto's gezien ik wordt jaloers op die beesten daar. Niet te veel kroelen ermee. Neem je een kleine kangeroe mee? Als speelkameraadje voor mij. Nou ik ga hier wel lekker op schoot leggen. Dan kroelen ze ook met mij

miauw pr pr balou

• 24 December 2007 - 13:00

Gerda Hos:

Hallo Chantal en Leon,

Hele fijne feestdagen en alle goeds voor 2008. Maar dat moet nu wel lukken. Geniet van jullie Australie-avontuur, dan kunnen wij hier in het koude Nederland genieten van jullie belevenissen.

Gerda

• 25 December 2007 - 12:29

Brigitte En Jeroen:

Hoi Pikken,

Hier even een kort bericht vanuit de lage landen.
    Het ziet ernaar uit dat jullie het wel naar je zin hebben. Mooi zo.
    Leuke foto's ook van de onderkant van de aardkloot.
    Als jullie nog ergens een Wombat kunnen vinden, mogen jullie er ook één voor ons meenemen. Lekker zo'n knuffelbeer.

Groetjes van Jeroen en Brie en fijne feestdagen!

• 27 December 2007 - 16:12

Marco & Monique:

Zo effe de tijd genomen om rond te neuzen en de verhalen te lezen. Ziet er ontzettend gaaf uit. Veel plezier de komende tijd. Vanuit het kille Germany toch warme greetings, alhoewel het is warm zat bij jullie. ;-)

Grtz,
    M&M

• 30 December 2007 - 12:43

Arjan En Marieke:

He Chantal en Leon,

Klinkt als een prachtige vakantie en zeer mooie foto's (leon laat die koala met rust).
    Fijne jaarwisseling en nog fijne dagen down under.

• 30 December 2007 - 14:19

Pa En Ma:

hallo luitjes down under

een hele fijne jaarwisseling allemaal in je zwembroek Wij doen het wel met een dikke jas aan. xxx

• 30 December 2007 - 18:26

Corrie Vd Schans:

Hallo Chantal en Leon,

Wat zijn jullie aan het genieten zeg, wat een prachtig land en wat gaaf dat je die dieren zo kunt aanraken.

Hebben jullie een leuke kerst gehad? Moet haast wel met zoveel moois om je heen.

Ik wens jullie een hele fijne (bijzondere)jaarwissling en het allerbeste voor 2008.

Corrie

• 02 Januari 2008 - 11:40

Studiegenoot Joyce:

Hoi Chantal,

Wat een leuke foto's,het ziet er schitterend uit.Geniet er maar van.Ik wens jou en je vriend Leon + familie een goed 2008. En voor jou veel studie succes!!

Joyce van Broekhoven